Finanční náročnost
Dodržovat jídelní plán od Antónie Mačingové není rozhodně dražší než se stravovat „normálně“. Jiné detoxikace jsou určitě dražší a možná ani ne tak efektivní. Dieta podle Mačingové není pro každého, ale jo-jo efekt by přijít určitě neměl. Jídelníček je docela pestrý a hlavně jíte do sytosti. Jídla jsou plnohodnotná a plná vitamínů a minerálů.
Je dobré zmínit to, že se v podstatě nejedná o dietu, nýbrž jde o stravovací metodu, jídel je dost, jsou sytá ažaž, zdravá. Je však logické, že když budete držet 28 dní detox a pak se vrátíte ke své běžné stravě, na kterou jste byli zvyklí předtím, že se kila zpět časem vrátí. Chce to změnit přístup k jídlu, ať už tímto způsobem, nebo jiným, a myslet na to, co do úst dáváte dřív, než to potom muset sáhodlouze řešit.
Zhubněte jednou provždy 2
Autorka Antónia Mačingová v této knize vysvětluje jednoduchý princip přechodu od běžného stravování ke stravování, které je správné a prospěšné. Běžné stravování a nevhodný způsob smýšlení o sobě mají za následek, že jsme lehkou kořistí farmaceutického průmyslu a drahých, často neúčinných výživových doplňků.
Najdete zde i mnoho receptů pro ty, kdo nekonzumují maso. Rovněž nechybí ukázka netradičního vánočního menu a zajímavý příběh Simonky, žačky Antónie Mačingové. Simonka je jedna z vás. Uvidíte proměnu jejího fyzického těla a také to, jak se změnila v kreativní mladou ženu tím, že se zbavila zděděných i získaných návyků. Pochopila, že jedinou překážkou, která nám brání být spokojenými a šťastnými lidmi, jsme my sami. Jo-jo efekt se neprojeví, pokud se nevrátíte k původním stravovacím a myšlenkovým návykům.
Nová kniha od Mačingové
Kniha se skládá z úvodu a deseti kapitol.
Úvod knihy se zabývá základními principy stravování podle Mačingové, vyvrací kritiky na základě přesvědčivých argumentů dle principů a filozofie stravování.
Příběh Simončiny přeměny: Zde autorka popisuje příběh Simony, její náhlou změnu. Jedná se o teenagerku, která neustále bojovala s chutí na sladké, měla nepravidelný jídelníček s hladověním a neustálé výčitky ohledně dietních chyb. K novému stravování se přidali i rodiče Simony. U nich byl přechod na stravování podle Antónie Mačingové postupný. Po absolvování první detoxikace se rodičům upravil cholesterol a váhové úbytky u otce byly 12 kg a u matky 7 kg. Nejde však o kilogramy, ale především o úbytky v centimetrech.
Něco pro vegetariány: Tato kapitola se věnuje konkrétním receptům, které jsou doplněny fotografiemi zhotovených pokrmů. Je zde 21 receptů s fotografiemi.
Sváteční menu: Jde o univerzální skladbu menu, které je vytvořeno jak pro „masožravce“, tak pro vegetariány. Jsou zde zajímavě skloubené jednotlivé chody a při pohledu na fotografie se vám začnou doslova sbíhat sliny. V této kapitole je 9 receptů s fotografiemi pokrmů.
Sladké recepty z mouky: Tato pasáž je určena mlsounům, kteří nedokážou odolat sladkému pokušení. Autorka do svých pokrmů používá žitnou mouku, sójové mléko, jáhlovou mouku a další zdravé ingredience. Když se například podíváte na recept „Šišky s ořechy“, řeknete si, že jde o zcela běžné jídlo, ale když se podíváte na fotografii pokrmu, tak neodoláte a začne ve vás hlodat červíček, co to zkusit? Tato pasáž obsahuje 11 sladkých receptů, mezi nimiž nechybí tolik populární muffiny anebo klasické koláče se švestkami či maková buchta.
Slané moučné recepty: Tuto kapitolu využijí zastánci pizzy a slaných moučníků. Je zde 12 receptů od pizzy, tortill, chleba, rohlíčků až po slané koláče. Úžasně vypadají šneky z listového těsta, které se výborně hodí na slavnostní příležitosti. Ani zde se nemusíte bát, že byste si nevybrali své oblíbené jídlo.
Těstoviny: Zde autorka využívá veškerých možností přípravy celozrnných těstovin od lasagní po klasické špagety. Je zde 5 receptů s různými ingrediencemi, které jsou velmi zajímavé.
Recepty bez masa: Tato pasáž potěší vegetariány. Najdou tady velmi lákavé špízy, zapečené rolky, brambory, květák, lívance, čočku, fazole a další. Tato část knihy se skládá z 12 receptů a nechybí zde ani klasické vegetariánské knedlo-zelo a... to je překvapení.
Recepty s masem: Skvělá kapitola pro milovníky masa. Je zde 12 receptů s jehněčím, hovězím, králičím, krůtím a kuřecím masem. Nechybí ani recept na domácí paštiku a velmi zajímavý salát s tuňákem. Obzvlášť pikantně vypadají kuřecí kapsy a hovězí steak na kajenském pepři. Opravdu se vám při pohledu na fotografie začnou sbíhat sliny.
Ovoce: V této části jsou pouze 2 recepty, a to z toho důvodu, že autorka upřednostňuje konzumaci ovoce v dopoledních hodinách převážně v neupravené podobě. Tip na zajímavou pochoutku: nakrájejte si plátky jablka a pouze posypejte skořicí a zakápněte citronovou šťávou a medem.
Dresinky: Co by to bylo za jídlo, kdybychom jej nedoplnili dresinky. Autorka zde uvádí 3 recepty na dresinky, které se hodí k masům nebo salátům.
Všechny recepty obsažené v této knize jsou doplněné informací, pro jakou krevní skupinu jsou vhodné, a jinými doporučeními autorky.
Konstatování
Co dodat na závěr. Je jen na vás, jak budete o svou tělesnou schránku pečovat. Nenechte se zbytečně ovlivňovat a traumatizovat reklamou o ideálu krásy nebo o zázračných dietách. Zde je kniha, která vám umožní zdravé stravování bez hladovění, a to je podstatné. Publikace je ze dvou třetin věnována receptům, které jsou doplněny fotografiemi a přesným postupem. Má 207 stran a stojí za to mít ji doma.
Zde si můžete objednat novou knihu od Mačingové Zhubněte jednou pro vždy 2.
Autor: © svevi